Sardinië

Populaire druivensoorten op Sardinië: Vermentino, Grenache, Carignano, Monica, Torbato, Nuragus, Moscato
Wist je dat Sardinie één van de zogenaamde " blue zones" in de wereld is? 
De Blue Zones op aarde zijn gebieden waar relatief veel mensen gezond, vitaal en gelukkig zijn, ruimschoots de 100 jaar halen en nog ouder worden. Wat is "het geheim van een langer en gezonder leven"?

Eén van de gewoontes van de Sardijnen is dagelijks 1 tot 2 glaasjes rode wijn drinken. Bij voorkeur hun eigen Cannonau, deze wijn heeft een hoog niveau van antioxidanten en flavonoïden.
Het prachtige Italiaanse eiland Sardinië heeft een ansichtkaartwaardige lappendeken van afgelegen stranden, adembenemende berglandschappen en ongerepte dorpjes. De eetcultuur is hier ook opwindend - je krijgt gegrilde kreeften, mosselsoep, spaghetti met zee-egels, evenals een breed scala aan vleesgerechten, waaronder porceddu, geroosterd speenvarken gewikkeld in aromatische mirtebladeren.
Als het om wijn gaat, zijn de meest productieve druivensoorten van het eiland Cannonau (ook wel bekend als Grenache), Vermentino en Carignan. Daarom zoeken veel wijnkopers naar Cannonau di Sardegna DOC, Vermentino di Sardegna DOC, Vermentino di Gallura DOCG (van de hellingen in het noordoosten van Sardinië) en Carignano del Sulcis DOC.
Opwindend is er ook een vloedgolf van inheemse variëteiten die de moeite waard zijn om te proeven, maar die zelden buiten Sardinië worden gevonden. Ze omvatten Monica, Nasco, Nuragus, Torbato en Samidano.
Goede domeinen uit deze regio: Sa Raja