Abruzzo

Populaire druivensoorten in de Abruzzen: Montepulciano, Trebbiano, Pecorino, Pinot Grigio
De regio Abruzzo strekt zich uit van de Apennijnen tot de Adriatische Zee, met een bedwelmende mix van wilde hooglanden, diepe valleien en zand- tot kiezelstranden. Er zijn vier provincies in de regio, namelijk L'Aquila, Pescara, Teramo en Chieti.
Als het op wijn aankomt, stond Abruzzo ooit bekend om zijn bulkproductie boven kwaliteit, maar dit verandert langzaam omdat de producenten hier de rijke culinaire traditie van de regio op een dieper niveau proberen te omarmen. De provincie Chieti is het belangrijkste wijn producerende gebied en biedt een indrukwekkend aanbod van wijnen van hoge kwaliteit. De felbegeerde Montepulciano d’Abruzzo DOC is veruit de bekendste rode wijn in deze regio. Niet te verwarren met de stad Montepulciano in Toscane die Vino Nobile di Montepulciano produceert, Montepulciano d'Abruzzo heeft de neiging om vol te zijn met aangename tonen van pruimen en bramen.
Goede producenten in deze regio : Fattoria Buccicatino, Tocco Vini, Ciavolich